yangın kapısı Günlükler

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın otomatik kapanmasının ardından kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının pıtrakı hummalıya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının diğer bölgelere yayılmasını çelmek için mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve belli bir yangın direncine sahiptir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yangın simultane insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi muhtevain yangın bapsı son perese nazik bir öneme sahiptir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Kattaki konutların her birinin bâtıninden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması mukteza değildir.

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar düzgülü kapı kolu kabilinden olabilir.

Yangın Yangın Kapısı bapları, yangın emniyetliği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanmaı ile dayalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde iki farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu temin etmek için kullanılmaktadırlar.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli düzgün ise buna destelı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında paha arkaışını getirmektedir.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar hizmetlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği derunin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar ciğereride sarılmış kalabilir.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page